Nieuws

Het Glas Gevuld 12042021

April doet wat 'ie wil!

In 'Het Glas Gevuld' nam Mari Carmen Oudendijk je mee in Bourgogne wijnen. Samen met Richard Wentges, Sheila Struyck en Gert Crum.

April doet wat 'ie wil en dat merken de wijnmakers ook. De vorst is een grote bedreiging voor hun oogst. Hoe proberen ze de oogst te redden en hoe ging dat eigenlijk in het verleden?

We bespreken de opkomst van de Crémant, de champagne van de Bourgogne, en nemen je mee naar wijnhuis René Lequin-Colin. We proeven de wijnen van dit zeer oude geslacht wijnmakers en wat eet je nou bij deze mooie Bourgogne wijnen? Wijnspecialist en storyteller Gert Crum, wijnleverancier Richard Wentges en chef-kok Sheila Struyck van het prestigieuze culinaire instituut Le Cordon Bleu in Parijs praten ons helemaal bij in 'Het Glas Gevuld'.

Benieuwd naar de wijnen en gerechten van deze aflevering? Bekijk ze dan hier!

Waar komt de wijn vandaan? Geografisch, historisch en cultureel. Wie maakt de wijn met welke ambitie? Mari Carmen Oudendijk neemt je, samen met wijnexpert Gert Crum, elke maand mee op reis door de mooiste wijngebieden in het programma ‘Het Glas Gevuld’.

Elke tweede zaterdag van de maand om 17:00 uur, is ‘Het Glas Gevuld’ met Mari Carmen Oudendijk op GoodLIFE Radio.

Luister live