Nieuws

Doorskaveren 06092021

De laatste Fromager van het Jaar

Tijdens de tweede uitzending van Doorskaveren sprak Tom Staal met Jasper de Jong.

In 2018 werd Jasper uitgeroepen tot Fromager van het Jaar. Hij wordt geroemd omdat hij kazen met bier combineert in plaats van altijd maar weer die rode wijn of port. De hele uitzending stond dan ook in het teken van kaas. Welke tips en tricks weet Jasper ons te vertellen? Ook hoorde je een reportage van Tom bij de Oudwijker Kaasboerderij van Rutger Pekelharing. Hij maakt Italiaanse kazen in Nederland.

Maandelijks praat en proeft hij een uur lang samen met gasten uit de culinaire wereld. In ‘Doorskaveren’ komen bijzondere verhalen van bijzondere mensen samen. Van gerenommeerde chefs tot makers van Italiaanse kazen en van bedenkers van duurzame veganistische kebab tot mensen die met eten hun diabetes onder de duim krijgen.

Tom Staal
Staal is vooral bekend als parlementair verslaggever. Al jaren legt hij het vuur aan de schenen van onze politici. Dit is de andere kant van Tom. Al sinds hij groot genoeg is om bij het aanrecht te kunnen, is hij bezig met eten. Naast zelf koken, gaat hij regelmatig op bezoek bij bijzondere producenten in binnen -en buitenland.

Het radioprogramma ‘Doorskaveren’ is het verlengstuk van het online culinaire platform ‘Skaveren’ (jongerentaal voor eten) van Staal.

‘Doorskaveren’ is iedere eerste maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio. Het programma is naderhand terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast kanalen.

Luister live