Weinig poespas en goed eten en drinken
We sloegen de standaard tapas over en spraken en proefde met de oerhollandse Mick Pieters. Mick is een enorme food en drank nerd met een extreme passie voor Spanje. Wat alles te maken heeft met zijn liefde voor de producten en het eten daar. Zijn Los Amigos is een authentieke Spaanse bar in Utrecht, waar hij dat kan laten samenkomen. Een bar zoals er in Spanje zoveel zijn, maar wat je in Nederland maar weinig ziet: 'weinig poespas en goed eten en drinken'.
Maandelijks praat en proeft hij een uur lang samen met gasten uit de culinaire wereld. In ‘Doorskaveren’ komen bijzondere verhalen van bijzondere mensen samen. Van gerenommeerde chefs tot makers van Italiaanse kazen en van bedenkers van duurzame veganistische kebab tot mensen die met eten hun diabetes onder de duim krijgen.
Tom Staal
Staal is vooral bekend als parlementair verslaggever. Al jaren legt hij het vuur aan de schenen van onze politici. Dit is de andere kant van Tom. Al sinds hij groot genoeg is om bij het aanrecht te kunnen, is hij bezig met eten. Naast zelf koken, gaat hij regelmatig op bezoek bij bijzondere producenten in binnen -en buitenland.
Het radioprogramma ‘Doorskaveren’ is het verlengstuk van het online culinaire platform ‘Skaveren’ (jongerentaal voor eten) van Staal.
‘Doorskaveren’ is iedere eerste maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio. Het programma is naderhand terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast kanalen.