Bewust omgaan met vlees
Vlees lijkt tegenwoordig een slecht imago te hebben. Slecht voor het milieu, slecht voor dierenwelzijn en slecht voor je gezondheid. Toch is er door de consument in 2021 nog nooit zoveel vlees geconsumeerd. Is de consument wel bewuster geworden? Kopen we inmiddels wel beter vlees? Waar moet je op letten, wat is kwaliteit en wat is geproduceerd met oog voor dierenwelzijn? Tom Staal ging hier dieper op in met Dick van Schip. Hij is een gerenommeerd slager en staat niet alleen bekend om zijn kwaliteit, maar ook om het altijd uitgebreide advies wat je bij je aankoop krijgt. Daarnaast is hij ambassadeur van het Heyde Hoeve kloostervarken.
Ook belde Tom Staal met Caroline van der Plas. Zij is een Nederlandse politica, voormalig communicatiemedewerker en journaliste. Van der Plas was onder meer werkzaam voor uitgever 'Reed Business', waar ze schreef voor een blad over de vleesindustrie en is mede-oprichter van de politieke partij BoerBurgerBeweging.
Maandelijks praat en proeft hij een uur lang samen met gasten uit de culinaire wereld. In ‘Doorskaveren’ komen bijzondere verhalen van bijzondere mensen samen. Van gerenommeerde chefs tot makers van Italiaanse kazen en van bedenkers van duurzame veganistische kebab tot mensen die met eten hun diabetes onder de duim krijgen.
Tom Staal
Staal is vooral bekend als parlementair verslaggever. Al jaren legt hij het vuur aan de schenen van onze politici. Dit is de andere kant van Tom. Al sinds hij groot genoeg is om bij het aanrecht te kunnen, is hij bezig met eten. Naast zelf koken, gaat hij regelmatig op bezoek bij bijzondere producenten in binnen -en buitenland.
Het radioprogramma ‘Doorskaveren’ is het verlengstuk van het online culinaire platform ‘Skaveren’ (jongerentaal voor eten) van Staal
‘Doorskaveren’ is iedere eerste maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio. Het programma is naderhand terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast kanalen.