Nieuws

 Daphne Gakes

Seksuele vorming: 90's vs. nu!

Patricia van Liemt sprak in Let's Talk About Sex(e) met seksprofessor Daphne Gakes.

Daphne is seksprofessor, theater- en podcastmaker, auteur, columnist voor Linda en feminist. Ze tourt langs middelbare scholen met een theaterprogramma en aansluitende training in seksuele vorming voor leerlingen en professionals. Daarnaast geeft ze ook les aan de Universiteit Utrecht in het vak ‘Youth & Sexuality’.

Patricia en Daphne hadden een zeer openhartig gesprek over seks in het algemeen en hun eigen seksleven. Daarin kwamen onderwerpen als non-binair denken, hun eigen seksuele vorming in de jaren ’90 en hoe je kinderen nu voor moet lichten aan bod.

In het programma ‘Let’s Talk About Sex(e)’ gaat de radio-dj in gesprek met verschillende gasten over seks en gender. Waar zitten nog de taboes? Zou zorgseks voor gehandicapten gesubsidieerd moeten worden en is de Tinder beleving anders voor mannen dan voor vrouwen? Deze topics en nog vele andere interessante onderwerpen passeren de revue in dit nieuwe programma. Onderdeel van het programma is de column 'De slaapkamer van…' , waarin ze de luisteraar op een grappige en ludieke manier fictief rondleidt in de slaapkamer van een bekend persoon.

‘Let’s Talk About Sex(e)’ is normaal elke eerste donderdag van de maand tussen 20:00 en 21:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio.

Luister live