Nieuws

Jos Eberson

Altijd hommeles in Fort Honswijk!

Dit keer was Doorskaveren on tour! Tom Staal ging op bezoek bij Jos Eberson van Brouwerij Hommeles in het prachtige Fort Honswijk.

Ze gingen in gesprek over de geschiedenis van bier in o.a. Utrecht, de explosie van heel veel microbrouwerijen en trends in het bier. Ze proeven een bitterbal van hert, wat weer gestoofd is in een speciaal bockbier van Jos; de Bokkepruik. Daarnaast proefden ze een bier wat gebrouwen is van gagel, de blad van een stuik die vroeger in Nederland werd gebruikt in plaats van hop.

Maandelijks praat en proeft hij een uur lang samen met gasten uit de culinaire wereld. In ‘Doorskaveren’ komen bijzondere verhalen van bijzondere mensen samen. Van gerenommeerde chefs tot makers van Italiaanse kazen en van bedenkers van duurzame veganistische kebab tot mensen die met eten hun diabetes onder de duim krijgen.

Tom Staal
Staal is vooral bekend als parlementair verslaggever. Al jaren legt hij het vuur aan de schenen van onze politici. Dit is de andere kant van Tom. Al sinds hij groot genoeg is om bij het aanrecht te kunnen, is hij bezig met eten. Naast zelf koken, gaat hij regelmatig op bezoek bij bijzondere producenten in binnen -en buitenland.

Het radioprogramma ‘Doorskaveren’ is het verlengstuk van het online culinaire platform ‘Skaveren’ (jongerentaal voor eten) van Staal

‘Doorskaveren’ is iedere eerste maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio. Het programma is naderhand terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast kanalen.

Luister live