Nieuws

Lekker Leven 130223

Re-Play en Hormooncoach Ellen Tiben in Lekker Leven!

Nederlandstalige R&B en tips voor trauma's en hormonen stonden centraal in Lekker Leven met Martine Hauwert.

De band Re-Play wordt in 1990 in Rotterdam opgericht door Alwin Burke, Henk Waarde en Samuel de Wit. Drie muzikale vrienden, die al eerder als ‘The Pasadenas’ met elkaar deelnamen aan de Soundmixshow en zelfs twee Engelstalige singles uitbrachten in Duitsland. Tijdens het luisteren naar de Spaanstalige versies van nummers van Toni Braxton en Boyz II Men kwam de band op het idee om ook in de eigen taal te gaan zingen. Dit werd door het publiek met open armen ontvangen. Na de toetreding van Mark Dakriet in 1995 was een Nederlandstalige R&B sensatie geboren.

In 1996 bracht Re-Play de eerste Nederlandstalige single ‘Ik Denk Aan Jou’ uit, die twee jaar later werd opgevolgd door de Top 40-hit ‘Kijk Om Je Heen’. Niet veel later dat jaar verscheen van het debuutalbum ‘Re-Play’ ook de hitsingle Ala Day (Ik Leef Alleen Voor Jou), waarmee de band een top 10-notering in de belangrijkste hitlijst scoorde. Martine Hauwert blikte met Mark Dakriet en Samuel de Wit van Re-Play terug op het succes van de band. Wat is er belangrijk om succesvol te worden? Ook spraken ze over hoe de mannen zelf aan hun gezondheid en een lekker leven werken.

Ellen Tiben is Hormoon & Lifestyle Coach. Nadat zij in 2002 haar opleiding tot medisch secretaresse afrondde bij Schoevers, ging ze werken als recruitment assistent bij een farmaceutisch bedrijf in het noorden. Ze rekruteerde mensen om deel te nemen aan medicijntesten en kreeg hierdoor steeds meer interesse op het gebied van de farmacie en gezondheid van het menselijk lichaam. In 2005 haalde ze haar diploma voor figuurspecialiste en daarna was Ellen drie jaar werkzaam in een afslankinstituut, waar ze steeds meer ervaring op deed op het gebied van sport, voeding en coaching van mensen (voornamelijk vrouwen) die wilden afvallen. In 2008 behaalde Ellen succesvol haar diploma voor gewichtsconsulente/vitaliteitscoach. 

Ze kwam tot de ontdekking dat het principe om minder calorieën tot zich te nemen en daardoor af te vallen en een gezond lichaam te behouden niet werkt. Met deze wetenschap richtte ze zich daarom op de werking van hormonen in het menselijk lichaam. Welk effect hebben trauma’s, HSP (hoog sensitieve persoon) en hormonen op je lijf en gezondheid? Ellen gaf tijdens Lekker Leven praktische tips. Hoe kun je dit bij jezelf herkennen en wat kan je er aan doen?

In 'Lekker Leven' hoor je persoonlijke verhalen over: fysieke en mentale gezondheid, ontspanning, van je passie je werk maken en hoe je meer geluk kunt ervaren. Maar 'Lekker Leven' gaat verder dan alleen gezondheid en mindset, want hoe zit het dan met liefde, carrière, hobby’s, uitjes, ondernemerschap en duurzaamheid? Alle onderdelen die voor een fijn en lekker leven staan komen aan bod! Met studiogasten, experts, BN'ers en artiesten wordt uitgebreid gesproken over hoe je 'Lekker Leven' kunt.

'Lekker Leven' is iedere derde maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio en naderhand terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Lekker Leven wordt mede mogelijk gemaakt door Bellini World.

Luister live