Nieuws

Toute Fabienne 230223

Re-Play en Raoul & the Wisemen in Toute Fabienne!

Een nieuwe aflevering van Toute Fabienne met Fabienne de Vries gemist?

De band Re-Play wordt in 1990 in Rotterdam opgericht door Alwin Burke, Henk Waarde en Samuel de Wit. Drie muzikale vrienden, die al eerder als ‘The Pasadenas’ met elkaar deelnamen aan de Soundmixshow en zelfs twee Engelstalige singles uitbrachten in Duitsland. Tijdens het luisteren naar de Spaanstalige versies van nummers van Toni Braxton en Boyz II Men kwam de band op het idee om ook in de eigen taal te gaan zingen. Dit werd door het publiek met open armen ontvangen. Na de toetreding van Mark Dakriet in 1995 was een Nederlandstalige R&B sensatie geboren.

In 1996 bracht Re-Play de eerste Nederlandstalige single ‘Ik Denk Aan Jou’ uit, die twee jaar later werd opgevolgd door de Top 40-hit ‘Kijk Om Je Heen’. Niet veel later dat jaar verscheen van het debuutalbum ‘Re-Play’ ook de hitsingle 'Ala Day (Ik Leef Alleen Voor Jou)', waarmee de band een top 10-notering in de belangrijkste hitlijst scoorde. Hoe hebben zij hun carrière ervaren in de 90's en komt er nog nieuwe muziek aan? Fabienne ging erover in gesprek met Mark Dakriet en Samuel de Wit van Re-Play.

De band Raoul & the Wisemen maakt melodische pop met een vleugje elektronica. Hun muziek is melancholisch maar hoopvol, beschrijft de liefde en de botsing tussen gevoel en verstand. Tijdens Toute Fabienne schoven de mannen aan om hun nieuwste single 'Healing' live te komen spelen.

Natuurlijk was er ook deze aflevering weer een Top 5. Dit keer met de oproep: wat was jouw favoriete 'one day fly song' uit de 90's?

'Toute Fabienne'; dit keer niet op TV, maar op GoodLIFE Radio. Het programma Toute Fabienne is de radiovariant van het gelijknamige TV programma dat Fabienne de Vries in de jaren 90 dagelijks op de populaire muziekzender The Music Factory (TMF) presenteerde. Alleen nu in een nieuw jasje. Met alle elementen die je nog kent van Toute Fabienne op TV, zoals muziek, entertainment, kunst, cultuur en veel interactie.

Toute Fabienne met Fabienne de Vries hoor je elke laatste donderdag van de maand tussen 17:00 en 18:00 uur op GoodLIFE Radio.

Luister live