Nieuws

Let's Talk About Sex(e) 22032023

Man-vrouw verschillen in de gezondheidszorg

Patricia van Liemt sprak met Mirjam Kaijer tijdens Let's Talk About Sex(e).

Mirjam Kaijer is een oud-verpleegkundige en journaliste en zet zich al jaren in voor meer onderzoek bij vrouwen in de zorg. Ook is ze de winnares van de veertiende landelijke 'Vrouw in de Media Award 2022'.

Stel dat je als vrouwelijke patiënt met onverklaarbare gezondheidsklachten bij de dokter komt, maar je klachten niet serieus worden genomen. Of dat je als vrouw vaker last hebt van bijwerkingen na medicijngebruik dan mannen en hier geen aandacht aan wordt besteed. Dit zijn slechts enkele schokkende feiten die Mirjam Kaijer ontdekte tijdens haar onderzoek naar man-vrouw verschillen in de gezondheidszorg. 

Zij is 'Voices for Women' gestart om dit onder de aandacht te brengen. Op 12 september 2022 heeft de stichting een petitie met ruim 40 duizend handtekeningen en de verhalen van ervaringsdeskundige vrouwen overhandigd aan Ernst Kuipers, Minister van Volksgezondheid. 

In het programma ‘Let’s Talk About Sex(e)’ gaat de radio-dj in gesprek met verschillende gasten over seks en gender. Waar zitten nog de taboes? Zou zorgseks voor gehandicapten gesubsidieerd moeten worden en is de Tinder beleving anders voor mannen dan voor vrouwen? Deze topics en nog vele andere interessante onderwerpen passeren de revue in dit nieuwe programma. Onderdeel van het programma is de column 'De slaapkamer van…' , waarin ze de luisteraar op een grappige en ludieke manier fictief rondleidt in de slaapkamer van een bekend persoon.

‘Let’s Talk About Sex(e)’ is normaal elke eerste donderdag van de maand tussen 20:00 en 21:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio.

Luister live