Een rondje langs de sterren
Op 24 april werden de Michelinsterren weer uitgedeeld en het was een zinderende sterrenregen. Maar liefst zeventien nieuwkomers en Tom Staal ging met een aantal van hen in gesprek tijdens Doorskaveren.
In Limburg kookte Robert Levels de ster weer terug bij Château Neercanne. Dat was bij zijn doel. Die ster moest terug en die kwam terug. Wat was zijn eerste reactie?
Sinds drie jaar worden er ook groene sterren uitgereikt. Hiermee wordt een restaurant beloond dat onder andere duurzaamheid voorop heeft staan. Dennis Willems kreeg zo'n groene ster in zijn restaurant Morille in Koudekerke, op het Zeeuwse eiland Walcheren. Hij vertelt wat zo'n groene ster nou precies inhoudt en wat ze bij Morille allemaal doen om die ster te krijgen en te behouden.
Tom sprak daarnaast ook met Tom Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat.
Maandelijks praat en proeft hij een uur lang samen met gasten uit de culinaire wereld. In ‘Doorskaveren’ komen bijzondere verhalen van bijzondere mensen samen. Van gerenommeerde chefs tot makers van Italiaanse kazen en van bedenkers van duurzame veganistische kebab tot mensen die met eten hun diabetes onder de duim krijgen.
Tom Staal
Staal is vooral bekend als parlementair verslaggever. Al jaren legt hij het vuur aan de schenen van onze politici. Dit is de andere kant van Tom. Al sinds hij groot genoeg is om bij het aanrecht te kunnen, is hij bezig met eten. Naast zelf koken, gaat hij regelmatig op bezoek bij bijzondere producenten in binnen -en buitenland.
Het radioprogramma ‘Doorskaveren’ is het verlengstuk van het online culinaire platform ‘Skaveren’ (jongerentaal voor eten) van Staal.
‘Doorskaveren’ is iedere eerste maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio. Het programma is naderhand terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast kanalen.