Nieuws

Bas van der Weide - Doorskaveren 080823

Jagen, koken en de grenzen verkennen!

Tom Staal sprak met Bas van der Weide en Nel Schellekens.

Bas van der Weide is tatoeëerder, voorzitter van een schietvereniging en jager. Over het jagen ging Tom uitgebreid met hem in gesprek. Wat is zijn doel met jagen en is wild nog wel wild?

Ook sprak Tom met Nel Schellekens, een hyperintelligent fenomeen van levenskracht en werklust. Met die eigenschappen heeft ze zich op koken gestort. Ze heeft met een duizelingwekkend diepgaande kennis het slaperige begrip culinair opnieuw gedefinieerd.

Maandelijks praat en proeft hij een uur lang samen met gasten uit de culinaire wereld. In ‘Doorskaveren’ komen bijzondere verhalen van bijzondere mensen samen. Van gerenommeerde chefs tot makers van Italiaanse kazen en van bedenkers van duurzame veganistische kebab tot mensen die met eten hun diabetes onder de duim krijgen.

Tom Staal
Staal is vooral bekend als parlementair verslaggever. Al jaren legt hij het vuur aan de schenen van onze politici. Dit is de andere kant van Tom. Al sinds hij groot genoeg is om bij het aanrecht te kunnen, is hij bezig met eten. Naast zelf koken, gaat hij regelmatig op bezoek bij bijzondere producenten in binnen -en buitenland.

Het radioprogramma ‘Doorskaveren’ is het verlengstuk van het online culinaire platform ‘Skaveren’ (jongerentaal voor eten) van Staal.

‘Doorskaveren’ is iedere eerste maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio. Het programma is naderhand terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast kanalen.

Luister live