Nieuws

Let's Talk About Sex(e) - Peter Leusink

Uitdagingen transgenderzorg en seksuele voorlichting

Patricia van Liemt ging in gesprek met Peter Leusink in Let's Talk About Sex(e).

In deze aflevering van Let’s Talk About Sex(e) hadden Patricia van Liemt en huisarts en seksuoloog Peter Leusink een openhartig gesprek over diverse belangrijke onderwerpen. Ze onderzochten niet alleen de anatomie van de clitoris, maar bespraken ook de rol van Peter Leusink in de transgenderzorg en de uitdagingen van seksuele voorlichting aan kinderen anno 2023. Peter Leusink is arts-seksuoloog NVVS en transgenderzorg. Daarnaast is hij docent bij de RINO-opleiding Consulent Seksuele Gezondheid en de postacademische opleiding tot seksuoloog. Hij is voorzitter van de stichting Tijdschrift voor Seksuologie.

In het programma ‘Let’s Talk About Sex(e)’ gaat de radio-dj in gesprek met verschillende gasten over seks en gender. Waar zitten nog de taboes? Zou zorgseks voor gehandicapten gesubsidieerd moeten worden en is de Tinder beleving anders voor mannen dan voor vrouwen? Deze topics en nog vele andere interessante onderwerpen passeren de revue in dit nieuwe programma. Onderdeel van het programma is de column 'De slaapkamer van…' , waarin ze de luisteraar op een grappige en ludieke manier fictief rondleidt in de slaapkamer van een bekend persoon.

‘Let’s Talk About Sex(e)’ is normaal elke eerste donderdag van de maand tussen 20:00 en 21:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio.

Luister live