Nieuws

Toute Fabienne 28 maart 2024

Sylvana Simons en Ritchie Lahnstein in Toute Fabienne

Fabienne de Vries ontving weer twee speciale gasten!

Van dansvloeren tot televisieschermen, voormalig Nederlands parlementslid en televisie- en radiopresentatrice Sylvana Simons heeft het allemaal gedaan! In de 90's begon ze haar carrière als een dansdiva en danste ze onder meer bij optredens van grootheden als Grace Jones en 2 Brothers on the 4th Floor. Maar dat was nog maar het begin! Later maakte ze de overstap naar de glinsterende wereld van de televisie als één van de oorspronkelijke gezichten van TMF. Met haar show 'Sylvana's Soul' gaf ze Nederland een flinke dosis R&B en verdiende ze de titel 'Dutch Queen of R&B'.

Ze bracht ook samen met collega's Fabienne de Vries, Bridget Maasland en Isabelle Brinkman de single 'Get Close To You' uit als onderdeel van de gelegenheidsgroep The Magnificent Four. Het stond vijf weken in de Nederlandse Top 40! Hoe kijkt Sylvana terug op deze roerige jaren 90?  

Op amper vijftienjarige leeftijd begon Ritchie Lahnstein zijn muzikale odyssee, gedreven door zijn ontembare passie voor zang. Geïnspireerd door grootheden als Prince, Whitney Houston en Terence Trent D'Arby, vond hij zijn eigen funky geluid. In 2019 was hij te zien met optredens in de finales van het RTL-programma 'All Together Now' en de liveshow 'Pride Stars', waar zijn talent en charisma de harten van het publiek veroverden. In de zomer van 2023 lanceerde hij zijn debuutalbum 'Big Pink Cadillac'. Als een pionier van queer-representatie in de muziek, gebruikt Ritchie zijn nummers als een krachtig statement van empowerment en authenticiteit. Tijdens Toute Fabienne zong Ritchie zijn single 'Angel' in de studio!

Natuurlijk was er ook deze aflevering weer een Top 5. Dit keer met de oproep: van welk nummer uit de 90's krijg jij lentekriebels?

'Toute Fabienne'; dit keer niet op TV, maar op GoodLIFE Radio. Het programma Toute Fabienne is de radiovariant van het gelijknamige TV programma dat Fabienne de Vries in de jaren 90 dagelijks op de populaire muziekzender The Music Factory (TMF) presenteerde. Alleen nu in een nieuw jasje. Met alle elementen die je nog kent van Toute Fabienne op TV, zoals muziek, entertainment, kunst, cultuur en veel interactie.

Toute Fabienne met Fabienne de Vries hoor je elke laatste donderdag van de maand tussen 17:00 en 18:00 uur op GoodLIFE Radio.

Luister live