Nieuws

Toute Fabienne 250424

Joost Marsman van I.O.S en Jurney in Toute Fabienne

Fabienne de Vries ontving tijdens Toute Fabienne twee te gekke gasten!

I.O.S. is een afkorting van 'Is Ook Schitterend' en is in 1996 opgericht door studenten. Oorspronkelijk begon het als een gezellig samenzijn van studievrienden, maar het vond al snel serieuze erkenning toen ze in 1997 een platencontract tekenden bij een klein lokaal label, onder de aandacht gebracht door de ervaren muziekproducer Michiel Hoogenboezem.

De echte doorbraak voor de band kwam met hun hit 'Voltooid Verleden Tijd ', waarmee ze het AHC Songfestival wonnen. Dit nummer zorgde niet alleen voor een landelijke doorbraak, maar belandde ook op hun veelgeprezen album 'Hemel & Aarde'. De opvolger van dit album bevestigde hun succes in de Nederlandse muziekscene. Fabienne de Vries ging met hoofdzanger Joost Marsman in gesprek over het succes van de band en zijn herinneringen aan de 90's.

De uit Amsterdam afkomstige zangeres Jurney kwam al op jonge leeftijd in aanraking met haar passie voor muziek. Met een muzikant en componist als vader werd haar droom al snel duidelijk. Toch raakte zij jarenlang verwijderd van haar droom, iets dat zij zich pas realiseerde toen ze in een burnout terecht kwam. Ze werkte bij een grote corporate en was niet gelukkig. Ze twijfelde continu over alles, over haar lange relatie en haar werk. Een strijd tussen hoofd en hart die haar letterlijk opbrak. Niet kunnen slapen, paniekaanvallen, het duizelde Jurney letterlijk. Toen wist ze, er moet iets veranderen. 

Nu helpt zij anderen het beste uit hun stem te halen als vocal coach en inspireert zij anderen met haar eigen muziek in de zoektocht naar zichzelf. Daarnaast treedt zij op als zangeres voor bruiloften, herdenkingen en diverse evenementen waar muziek een betekenisvolle impact kan hebben. Tijdens Toute Fabienne zong Jurney haar nieuwe single ‘Ik ben vrij’ in de studio! 

Natuurlijk was er ook deze aflevering weer een Top 5. Dit keer met de oproep: ken jij een 90's song met 'king' of 'queen' in de naam of titel? (de band Queen uitgesloten)

'Toute Fabienne'; dit keer niet op TV, maar op GoodLIFE Radio. Het programma Toute Fabienne is de radiovariant van het gelijknamige TV programma dat Fabienne de Vries in de jaren 90 dagelijks op de populaire muziekzender The Music Factory (TMF) presenteerde. Alleen nu in een nieuw jasje. Met alle elementen die je nog kent van Toute Fabienne op TV, zoals muziek, entertainment, kunst, cultuur en veel interactie.

Toute Fabienne met Fabienne de Vries hoor je elke laatste donderdag van de maand tussen 17:00 en 18:00 uur op GoodLIFE Radio.

Luister live