Nieuws

Special hartproblemen bij vrouwen 090924

Meer aandacht voor hartproblemen bij vrouwen!

Een GoodLIFE Radio special met Martine Hauwert gemist?

Kerngezond en werken is haar hobby: dát is ondernemer Jannet. Net terug van een zakenreis naar Dubai ploft ze thuis neer op de bank als ze ineens niet lekker wordt. Een paar uur later staan artsen te vechten voor haar leven. Die nacht wordt ze drie keer gereanimeerd.

In deze special, met onze partner Univé in samenwerking met de Hartstichting, vertelde Jannet haar verhaal bij Martine Hauwert in de studio. Met Jannet gaat het maanden later gelukkig weer de goede kant op, maar voor veel vrouwen komt hulp te laat. Dat moet en kan anders vinden onze gasten, want nog steeds overlijden er te veel vrouwen door hartproblemen door het te laat herkennen van de symptomen.

Naast Jannet, die op een relativerende manier haar aangrijpende verhaal vertelt, schoof ook Marjolijn Rodenburg aan bij Martine Hauwert in de studio. Zij geeft al jaren reanimatietrainingen en reist het land door met een reanimatiepop met borsten: zo leren cursisten ook in te grijpen als een vrouw hulp nodig heeft. 

Tot slot nam Hester den Ruijter, Hoogleraar Hart- en Vaatziekten bij Vrouwen aan de Universiteit Utrecht het wetenschappelijke deel voor haar rekening.

Deze special is gemaakt met onze partner Univé in samenwerking met de Hartstichting.

De podcast is na de uitzending terug te luisteren via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Luister live