
Mounir Toub in Doorskaveren!
In al zijn herinneringen aan vroeger speelt eten een prominente rol. Het moest dan ook ongetwijfeld in de sterren geschreven staan dat Mounir Toub uiteindelijk een gerenommeerd chef-kok werd.
Zijn culinaire carrière startte met een koksopleiding in zijn hometown Eindhoven. Inmiddels heeft hij zes kookboeken op zijn naam staan, is hij te zien bij 24Kitchen en sinds 2018 kookt Mounir bij het televisieprogramma Kook mee met MAX en is hij een van de chefs bij Tijd voor MAX. Sociaal gezien is de chef een echte verbinder, want in Eindhoven is hij betrokken als manager van Bakkie040, een koffiebar waar mensen werken die dak- of thuisloos zijn.
In deze aflevering van Doorskaveren ging Tom Staal in gesprek met deze koning van de cuisine over zijn levensverhaal en de weg naar gastronomisch succes.
Tom Staal
Staal is vooral bekend als parlementair verslaggever. Al jaren legt hij het vuur aan de schenen van onze politici. Dit is de andere kant van Tom. Al sinds hij groot genoeg is om bij het aanrecht te kunnen, is hij bezig met eten. Naast zelf koken, gaat hij regelmatig op bezoek bij bijzondere producenten in binnen -en buitenland.
Het radioprogramma ‘Doorskaveren’ is het verlengstuk van het online culinaire platform ‘Skaveren’ (jongerentaal voor eten) van Staal.
‘Doorskaveren’ is iedere eerste maandag van de maand tussen 16:00 en 17:00 uur te beluisteren op GoodLIFE Radio. Het programma is naderhand terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast kanalen.