Nieuws

Jacqueline Bouts en Maartje Lute

Rouw op je dak

Marc van Hal ging tijdens Doing Good in gesprek met Maartje Lute en Jacqueline Bouts.

Maartje verloor in 2018 haar twee maanden oude zoontje Benja. Ze schreef hierover het boek 'Benja’s Present'. “Het overlijden van mijn zoon Benja heeft mijn wereld veranderd op een manier die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Alles wat ik tot dan toe had geleerd, waar ik waarde aan hechtte, wat ik dácht dat belangrijk was, veranderde of verdween. De levenslessen die ik kreeg door zijn geboorte en vooral zijn overlijden, heb ik ervaren als een geschenk.” Marc sprak met haar over de bijzondere boodschap die ze heeft over de dood.

Jacqueline Bouts is verpleegkundige en opende in 2014 in Leiden het eerste logeerhuis en hospice voor jongeren tussen de 16 en 45 jaar: Xenia. Een “dichtbij thuis huis”, waar jongeren met een levensbedreigende ziekte in een huiselijke omgeving de intensieve medische zorg krijgen die zij nodig hebben en vooral: waar zij kunnen leven zoals zij dat willen.

Marc van Hal presenteert elke laatste maandag van de maand het programma 'Doing Good'. Goed voor jezelf, goed voor een ander. Over klein en groot geluk. Hoe haal je het beste uit jezelf en wat kun je voor een ander betekenen? Met dit programma word je uitgedaagd met inspirerende gasten en voorbeelden.

'Doing Good' hoor je elke laatste maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur.

Luister live