Nieuws

Doing Good Wout van Wengerden.

Een sprong in het leven van een kwetsbare held

Marc van Hal sprak tijdens Doing Good met Wout van Wengerden.

Marc van Hal ontving Wout van Wengerden in de studio en sprak met hem over zijn ontwikkeling van topsporter tot Kwetsbare Held. Hij werd meerdere keren Nederlands kampioen polsstokhoogspringen. Toch lag de lat op een gegeven moment letterlijk en figuurlijk te hoog en hij ging zich afvragen of hij wel voldeed. Prestaties bleven uit en na een tijd van sukkelen en blessureleed, stopte hij in 2012.  

Met een camera en een hoop vragen is Wout het leven te lijf gegaan. 'Kwetsbare Held' werd geboren. Zijn eigen speeltuin en laboratorium. Hij begon mensen te interviewen en allerlei dingen uit te proberen. Onder meer een documentaire "tussen de liefde en de leegte, de prins die er een zooitje van maakt" was het resultaat. Toen zijn grote liefde het in 2019 uitmaakte met de woorden: ‘je vlucht en hebt gewoon bindingsangst’ was het tijd om in de spiegel te kijken. 

Wout zocht zes maanden de eenzaamheid van Texel op. Hij ging daar in gesprek met zijn persoonlijke helden als Stef Bos, Frans Bromet en Kas Stuyf. Maar ook met zijn ouders, eilandbewoners en alle anderen die op zijn pad kwamen.

Marc van Hal presenteert elke laatste maandag van de maand het programma 'Doing Good'. Goed voor jezelf, goed voor een ander. Over klein en groot geluk. Hoe haal je het beste uit jezelf en wat kun je voor een ander betekenen? Met dit programma word je uitgedaagd met inspirerende gasten en voorbeelden.

'Doing Good' hoor je elke laatste maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur.

Luister live