Nieuws

Groepsfoto Doing Good

Being @ease

Doing Good stond dit keer in het teken van het initiatief @ease.

Veel jongeren praten met de vrijwilligers van @ease over stress, eenzaamheid, depressie, onzekerheid, drugsgebruik, een onveilige thuissituatie of iets anders. Het zetten van de eerste stap om het over hun problemen te hebben, is voor de meeste mensen best lastig. Ze willen het graag zelf oplossen of durven het er niet met vrienden of familie over te hebben. Dan kan het juist fijn zijn om met iemand te praten die ze verder niet kennen en waar ze geen verplichtingen bij voelen. Momenteel is @ease op zoek naar influencers die aandacht vestigen op de mogelijkheid voor jongeren om hulp te zoeken bij mentale problemen. Veel jongeren vinden de weg naar de 'normale' hulpverlening niet, met alle gevolgen van dien.

Marc van Hal ging over het initiatief in gesprek met prof. dr. Wim Veling, die de afdeling in Groningen inhoudelijk startte, locatiemanager Annemijn Diephuis en vrijwilligers Marijn de Vries, die zelf ook toegepaste psychologie studeert; en Hilde Althuis, die Social Work studeert.

Marc van Hal presenteert elke laatste maandag van de maand het programma 'Doing Good'. Goed voor jezelf, goed voor een ander. Over klein en groot geluk. Hoe haal je het beste uit jezelf en wat kun je voor een ander betekenen? Met dit programma word je uitgedaagd met inspirerende gasten en voorbeelden.

'Doing Good' hoor je elke laatste maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur.

Luister live