Nieuws

doing good 260824

Hoe zorg je voor een stoïcijnse mindset?

Wesley Smit, Dennis de Gruijter en Lobke Berkhout waren te gast in Doing Good.

Wesley Smit vond na een burn-out, depressie en verslavingen de weg terug naar zichzelf met behulp van Stoïcijnse principes. Als Wim Hof-instructeur begeleidt hij nu anderen om dichter bij zichzelf te komen, zodat ze beter kunnen omgaan met obstakels. Zijn aanpak is luchtig en relaxed, maar biedt ook diepgang wanneer dat nodig is.

Dennis de Gruijter, Stoïcijns coach en filosoof bij De Stoïcijnse School, helpt professionals en teams om weerstand om te zetten in veerkracht en deelt zijn inzichten als schrijver en podcaster. Tijdens Doing Good ging Marc van Hal met beide heren in gesprek over hoe je een Stoïcijnse mindset kunt trainen.

Lobke Berkhout is een Nederlands zeilster en vijfvoudig wereldkampioene in de 470-klasse. Ze begon in 1990 met zeilen en vanaf 2001 kwam ze uit in de 470-klasse. Samen met Marcelien de Koning werd ze in 2005 voor het eerst wereldkampioen in deze klasse. Momenteel is ze sponsormanager bij de Nederlandse Loterij, omdat ze iets terug wilde iets doen voor de sport. Marc ging met haar in gesprek over haar inzet voor goede doelen als ex-topsporter.

Marc van Hal presenteert elke laatste maandag van de maand het programma 'Doing Good'. Goed voor jezelf, goed voor een ander. Over klein en groot geluk. Hoe haal je het beste uit jezelf en wat kun je voor een ander betekenen? Met dit programma word je uitgedaagd met inspirerende gasten en voorbeelden.

'Doing Good' hoor je elke laatste maandag van de maand tussen 18:00 en 19:00 uur.

Luister live